Byg hus selv og gør dine drømme til virkelighed

Der kan være flere fordele ved at bygge sit eget hus. Ved at gøre boligdrømme til virkelighed kan man selv bestemme, hvordan huset skal se ud, hvad det skal kunne, hvor stort det skal være og hvor det skal bygges. Dermed slipper man for forældet isolering, tag, energisystem og andet der kan medfølge og koste dyrt ved køb af et hus. Efter at have set utallige boligprogrammer har det været svært ikke at gøre sig nogle tanker om de muligheder man har i dag, for at skabe sin egen drømmebolig.

Fordele ved at bygge hus

Den mest tiltrækkende fordel der er ved at bygge selv er, at man kan få det hus man ønsker sig. Ved at styre designprocessen af sin drømmebolig, undgår man at skulle gå på kompromis i forhold til rumfordelingen, udseendet og energisystemet. Når man køber et hus, køber man et færdigt produkt. Her kan rumfordelingen være utilfredsstillende og dermed frustrerende. Derudover kan et gammelt hus kræve løbende vedligeholdelse såsom tag, vinduer og huset kan være utæt. Det er derfor vigtigt at man overvejer alle fordele og ulemper, der er ved at bygge eller købe hus.

bygge hus

Gamle huse kan være charmerende, men hvor dyrt er det at energirenovere og vedligeholde? Derimod kræver det en realistisk tidsplan at bygge hus, et fleksibelt budget, det kan diskuteres, at det er billigere på længere sigt pga. lav vedligeholdelse og lavt energiforbrug.(http://www.pro-visual.dk/)

Min boligdrøm

Der bliver sendt mange boligprogrammer i fjernsynet og det er næsten umuligt, ikke at føle sig inspireret. Hvis jeg fik mulighed for at bygge hus selv en dag, så er min boligdrøm at købe en grund uden for byen. Her vil jeg flytte ud for at komme væk fra byens larm og få mere plads. Husets udseende må gerne være atypisk og inspireret af en gammel herregård, men med en moderne tilgang. Bæredygtighed er vigtigt for mig, så derfor vil jeg anvende diverse grønne energisystemer såsom solenergi og vindenergi. Rummene må gerne være rummelige og højt til loftet med høje vinduer. Der skal være plads til en familie og et hjemmekontor, så rumfordelingen er vigtig. Selve grunden må gerne have et udendørsareal med mulighed for at plante æbletræer, gro kartofler og gulerødder. På den måde vil min boligdrøm blive gjort til virkelighed.