Alufælge: Fordi dækkene på din bil fortjener det bedste

Hvis du vil gøre udseendet på din bil lidt mere lækkert, skal du investere i et par smarte alufælge. Fælge, der er lavet af stål, ser så triste ud, at man sætter en hjulkapsel på, men det skal man ikke med alufælge. Fordi alufælges kvalitet er høj, er de også en smule dyrere end stålfælge, men til gengæld holder de længe. Stålfælge er tungere end alufælge, og derfor bruger de mere brændstof. Så på en måde kan det faktisk sagtens betale sig økonomisk at købe alufælge.  

Hvis du vælger alufælge frem for stålfælge, kan du montere både lavere dæk og bredere dæk på din bil. Det gør, at bilen kører mere stabilt og har et bedre vejgreb. Når det bliver koldt i vejret, helt ned til minusgrader, og det begynder at sne, skal du ikke være bekymret for dine alufælge. Hverken grader under nulpunktet eller iskold regn eller slud slider på fælgene. De vil stadig være lækre og skinnende til, når det igen bliver varmere i vejret.

Der er få ting ved stålfælge, som er bedre end ved alufælge. For eksempel skal man efter cirka hundrede kilometers kørsel med alufælge og igen efter femhundrede meters kørsel spænde dem efter. Det betyder, at du skal skrue på dine bolte, så dækket og fælgen sidder ordentligt fast igen. Du skal gøre det, fordi aluminium, som alufælge er lavet af, godt kan give sig lidt og blive blødt. Det er ikke svært at efterspænde sine fælge, og man kan få en professionel mekaniker til at gøre det for sig.

Stålfælge

Alufælge er også lidt sværere at gøre rent end stålfælge. Men hvis man bruger en god fælgvoks et par gange om året, kan snavs og jord snildt skylles af, når resten af bilen også bliver vasket.

Der er krav til både stålfælge og alufælge. Et fælles krav for dem begge er, at de skal kunne klare at køre op til 300.000 km med bilen. Derudover skal de holde til at blive udsat for et stort pres, som for eksempel hvis bilen kører op på en kantsten. Fælgene skal hjælpe dækkene med at holde et stabilt dæktryk. Find fælge til din bil her